RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 22 november… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

We gaan verhuizen en u verhuist toch mee?

“Welkom bij de Hof van Eden, Ferry Eden bij u tot negen uur, via Radio Mi Amigo Internationaal. Nog steeds via de 212 meter van de middengolf. Maar u heeft het vandaag allemaal zelf kunnen horen, binnenkort zijn wij te vinden op de 319 meter. We hebben een aantal bewogen weekjes achter de rug, storm en ontij, en we hebben een nieuwe zender aan boord gekregen, en dat houdt in dat de mensen nog druk bezig zijn met het plaatsen daarvan, en 1 december moet het allemaal gaan gebeuren.”

Zo begon Ferry Eden in de avond van 22 november 1977 zijn aflevering van ‘De Hof van Eden’. Radio Mi Amigo was terug in de lucht na een dag of tien stilte door het slechte weer en de storm. In werkelijkheid was er door de bemanning van het zendschip gestaakt vanwege de barre omstandigheden aan boord. Maar nu de zender terug in de lucht was werd er gelijk een verhuizing naar de 319 meter aangekondigd. 

Van dit programma van Ferry Eden hebben we een fragmentenbandje gemaakt. Het deel tussen 19:00 en 20:00 uur is teruggebracht tot dertig minuten omdat de opname behoorlijk heeft last van ‘fading’. Je begrijpt meteen waarom een verhuizing naar een andere golflengte werd overwogen. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx