RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 22 maart… 1980

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Het wel en wee van Radio Caroline bij de HIRO’

In de nacht van 19 op 20 maart 1980 was de MV Mi Amigo in de golven ten onder gegaan. Een vliegende storm wierp het zendschip op een zandbank. De vier dj’s, waaronder de Nederlander Hans Verlaan en de boordkanarie Wilson konden ter nauwernood door een reddingsboot van boord worden gehaald. Niet veel later verdween het zendschip in de golven.

In maart 1980 was via kanaal 9 van de FM oftewel de 89.5 MHz in het Nederlandse Den Haag de HIRO, (De Haagse Illegale Radio Omroep) te ontvangen. De piraat zond gepresenteerde programma’s uit waarin ook bekende stemmen te horen waren die eerder vanaf de MV Mi Amigo klonken. Onder meer Herman de Graaf en Paul de Wit waren met enige regelmaat te horen.

Opvallend was de advertentiepromo voor de Hiro, waarbij een boodschap die eerder op Radio Caroline klonk, maar een klein beetje aangepast hoefde te worden. Op zaterdagmiddag 22 maart 1980 werd een extra programma uitgezonden waarin werd teruggeblikt op Radio Caroline en het zinken van de MV Mi Amigo, of zoals ze het zelf noemden ‘Een in der haast in elkaar gezette documentaire over het wel en wee van Radio Caroline’. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx