RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 22 maart… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Oh wat een nacht!

De Veronica Omroep Organisatie (V.O.O.) had in 1980 elke maand zendtijd via Hilversum II, in de nacht van vrijdag op zaterdag, van middernacht tot zeven uur in de ochtend. Twee dagen na het zinken van de MV Mi Amigo op 20 maart, was het wederom Veronica-nacht, bijgevolg liet het zich niet raden welk onderwerp zou worden aangesneden.

Er werd uitgebreid teruggeblikt op de gebeurtenissen op de Noordzee van de afgelopen dagen. Annette van Trigt belde met Hans Verlaan in Londen. Hij was de enige Nederlandse dj die op het dramatische moment aan boord van het zendschip zat, tezamen met drie Engelse collega’s en de kanarie Wilson. Verder was er in de Veronica-nacht altijd een gastuur van een dj die zijn talent mocht bewijzen. Veertig jaar geleden was dit ene Erik de Zwart. (Foto)

‘Erik wie?’ Veel luisteraars zullen toen bij het horen van zijn naam die vraag hebben gesteld. Maar al snel bleek dat we hier te maken hadden met Radio Caroline-dj Paul de Wit. Zijn proefprogramma werd goed bevonden door Veronica en algauw daarna trad hij in dienst bij de V.O.O.  De Veronica-nacht werd afgesloten met het programma ‘Ook Goeiemorgen’. De presentator hadden we ook al eerder gehoord vanaf de MV Mi Amigo; Bart van Leeuwen. Kort na zijn vertrek bij Radio Mi Amigo in maart 1977, was hij eveneens in dienst getreden van Veronica. 

‘Oh wat een nacht’ van zaterdag 22 maart 1980 hebben we herleid tot ruim drie uur boeiende radiogeschiedenis. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx