RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 22 juni… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De Caroline Top 50 en het nieuws van die dag

Zelfs de modale luisteraar die in de zomer van 1979 onwetend afstemde op de 319 meter – de vroegere ‘plek’ van Radio Mi Amigo – zal gemerkt hebben dat op deze golflengte plots een ander station uitzond. Alhoewel veel deejays gewoon van station waren gewisseld. De muziek was een stuk minder ‘Belgisch’, het format verre van familiaal, en met een grotere focus op pop. Ook de totale vormgeving was anders.

Al hadden de meeste luisteraars er geen ‘boodschap’ aan, de reclames waren eveneens aangepakt en van een veel beter niveau. De ellenlange, monotone epistels die zo kenmerkend waren voor Radio Mi Amigo, waren vervangen door beter ingezongen spotjes. Het deed de programma’s goed. De man die gehamerd had op dit soort betere producties was Danny Vuylsteke, die trouwens mede verantwoordelijk as voor de come back van Caroline.

We gaan terug naar 22 juni 1979 met een nieuwe aflevering van de Caroline Top 50 met Paul de Wit. Daarna is er ook nog een editie van het Caroline nieuws, met de nodige info over en rond de diverse Caroline shows live overal ten lande. (TvH)

Foto bovenaan: Van links naar rechts: Tony Allen, Paul de Wit, Rob Hudson en Tom Hardy, aan boord van de MV Mi Amigo.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx