RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 22 juni… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Radio Noordzee hou ‘m in de lucht’

Op 22 juni 1973 stonden er in de Nederlandse ochtendbladen grote advertenties over de actie ‘Radio Noordzee hou ‘m in de lucht’. Er was ook een bon die kon worden ingevuld om zich aan te melden als lid. Wie een sticker van Radio Noordzee Internationaal (RNI) wilde hebben, kon een kaartje sturen om zich op te geven als lid van de zender.

De hele dag kwamen alle programma’s live vanaf de Mebo 2 ter ondersteuning van deze actie. Omdat de toekomst van de zeezenders voor de Nederlandse kust erg onzeker was geworden probeerde ook RNI, in navolging van concullega Veronica, leden te werven om op den duur een gooi te kunnen doen naar een plek binnen het Nederlandse omroepbestel. Daarbij waren ook tal van acties voorzien. Zo was er een wedstrijd voor scholieren. De school die de meeste leden wist te werven kreeg een leuke verrassing. 

Deze opname begint met het programma ‘Branding’ met Leo van der Goot. We pikken in om half tien. Na het nieuws van tien uur met Hans ten Hooge, was het tijd voor Peter Holland. “Even op de Radio Noordzee eierwekker kijken. Zes minuten over tien. Hartelijk welkom bij Doorsnee Noordzee, live vanaf de Mebo 2′. Zo begon hij zijn live programma. Holland gaf aan dat hij best zenuwachtig was geweest voor de live uitzending vanaf het zendschip.

“We hebben een gezellig tripje achter de rug, het is mooi weer buiten, wat dat betreft kunt u uw hond uitlaten, dat geldt natuurlijk niet voor de mensen die op zee zitten”, aldus Peter Holland. Het was op dat moment achttien graden op de Mebo 2. Hij bedankte ook alle mensen die in de afgelopen weken hard gewerkt hadden en een bijdrage hadden geleverd aan de voorbereidingen van de speciale actiedag. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx