RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 22 juni… 1973 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Hou’m in de lucht!” Makkelijker gezegd dan gedaan!

Op 22 juni 1973 stonden er in de Nederlandse ochtendbladen grote advertenties voor de actie ‘Radio Noordzee hou ém in de lucht’. Er was ook een bon die ingevuld kon worden om u aan te melden als lid. Wie een sticker van Radio Noordzee Internationaal wilde hebben kon een kaartje sturen om zich op te geven als lid van de zender, zo hoorden de van presentator Gerard Smit. 

In de vroege ochtend van 22 juni 1973 was hij live aan het werk vanaf het kleurrijke zendschip de Mebo 2. De hele dag kwamen alle programma’s rechtstreeks vanaf boord, dit ter ondersteuning van de bewuste actie. De toekomst van de zeezenders voor de Nederlandse kust was immers precair geworden en in navolging van Veronica, probeerde ook RNI leden te werven om op den duur een gooi te kunnen doen naar een plek binnen het Nederlandse omroepbestel. 

Daarbij waren ook tal van acties voorzien. Zo was er een wedstrijd voor scholieren. De school die de meeste leden wist te werven kreeg een leuke verrassing. ‘Radio Noordzee is en blijft van u, en aan u de taak om het in de lucht te houden’, aldus Gerard Smit op 22 juni 1973. Hij overleedop 24 augustus 2017 op 72-jarige leeftijd. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx