RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 22 juli… 2001 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

Serge Hadermann (en publiek) praten met Stan Haag

De twee meest tot de verbeelding sprekende hoofdstukken in de vaderlandse radiogeschiedenis zijn ongetwijfeld die van de ‘zeezenders’ en die van de ‘vrije radio’. Wat moet het zijn als we beiden tot één geheel zouden kunnen combineren? Het is een vraag die eerder al beantwoord werd door Radio Maeva (op Zeven) toen er op 22 juli 2001 werd uitgezonden vanaf de Norderney, het oud-zendschip van Radio Veronica, afgemeerd  in het Antwerpse Kempisch Dok. 

Serge van Gisteren ontving aan boord Stan Haag. Hem kennen we natuurlijk als liedjesschrijver (‘Ik sta op wacht’), presentator bij Radio Luxemburg, Veronica, diverse Vlaamse vrije stations, de zeezender Monique en natuurlijk bij Mi Amigo in Playa de Aro. Het aanwezige publiek op de Norderney mocht ook vragen stellen. Daarbij wilde men weten hoe Stan bij Mi Amigo terecht was gekomen. 

Ook het hoofdstuk dat Veronica-medewerkers naar Playa de Aro trokken om met Mi Amigo-baas Sylvain Tack te spreken over de come back van de Nederlandse zeezender via het zendschip MV Mi Amigo, werd aangesneden. Maar Stan kon zich vooral nog herinneren hoe hij met LexHarding, Tom Collins en Ad Bouman op stap ging in Playa de Aro omdat hij daar goed de weg kende. 

We schakelen over naar het Kempisch Dok in Antwerpen. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Maeva

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx