RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 22 juli… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio Mi Amigo heeft er een ‘Baken’ bij

Vanaf 23 juli 1976 zou de programmering van Radio Mi Amigo een verandering ondergaan. Joop Verhoof zou niet langer tussen 12:00 en 14:00 uur te horen zijn met zijn ‘Smakelijk eten’. In het vervolg zou er op dat tijdstip een nieuw live programma uitgezonden worden onder de titel ‘Baken 16’. Joop zou vanaf 23 juli het tijdslot tussen 14:00 en 16:00 uur  voor zijn rekening gaan nemen. 

Hij zou er Bart van Leeuwen (foto bovenaan) vervangen die tot dan live vanaf de MV Mi Amigo z’n namiddagprogramma presenteerde. Bart was op 22 juli een beetje triest omdat hij voor het laatst op dat tijdstip te horen was. Hij blikte ook al vooruit op de nieuwe middag-show. 

Volgens hem was het programma genoemd naar een baken dat in de buurt van de MV Mi Amigo lag, en zolang de bemanning dat ijkpunt kon zien, wisten ze dat ze niet op drift waren.

“En wat dat baken voor ons is, dat moet dat programma voor u zijn”, aldus de Mi Amigo-presentator. Hij verwachtte dat ‘Baken 16’ een programma ging worden met leuke berichtjes en een hoop gezelligheid. Ook recepten en verkeersinformatie waren voorzien. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx