RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 22 januari… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Justitie op een dwaalspoor gezet?

Elke zondagmiddag was er bij Radio Mi Amigo een aflevering van de ‘Nederlandse Top 40’ te horen. De oudste Nederlandse hitlijst, ooit in 1965 begonnen als de de ‘Veronica Top 40’, was na het verdwijnen van de zeezender Veronica verder gegaan als ‘De Nederlandse Top 40’. Omdat de Veronica Omroep Organisatie nog erg weinig zendtijd had in 1978, werd een selectie van de grootste verschuivingen uit de hitlijst en de ‘Tipparade’, elke vrijdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur uitgezonden op Hilversum 3.

Radio Mi Amigo sprong in het ontstane gat. Zij hadden immers wél voldoende zendtijd om de hele ‘Top 40’ uit te zenden. Op zaterdagmiddag was er de ‘Mi Amigo Top 50’ en op zondagmiddag de ‘Top 40’. Zo ook op 22 januari 1978. Een week eerder kon de lijst niet worden uitgezonden omdat Mi Amigo een paar dagen uit de lucht was. Halverwege die zondagmiddag kwam de zeezender terug in de lucht. Meteen werd een nieuwe dj gepresenteerd. Rob Hudson nam toen voor de eerste maal de ‘Discoshow’ voor zijn rekening. 

Maar dat was inmiddels alweer een week geleden. Op zondagmiddag 22 januari was Ferry Eden (foto bovenaan) te horen met de ‘Nederlandse Top 40’. Zoals blijkt uit de opname van vandaag had hij het programma op voorhand op de band gezet. De reden is niet helemaal duidelijk, want voor zover we het konden achterhalen zat hij op dat moment wel gewoon aan boord. Misschien was men in afwachting van een tender? 

Het gebeurde wel vaker dat als er bevoorrading op komst was, een vertrekkende dj zijn programma op band opnam. Aan de ene kant handig voor de achterblijvende collega’s, en tegelijk een dwaalspoor voor justitie, want die waren dan in de waan dat iedereen ‘gewoon’ aan boord zat en werden de havens in België of Frankrijk niet ‘bewaakt’.  Maar of dat hier ook speelde is onduidelijk. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx