RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 22 februari… 1986 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Blauwe zee, blauwe lucht en een blauwe vinger

Elke zaterdagmiddag klonk in de jaren ’80 live vanaf de Ross Revenge ‘De Monique Top 50’, de eigen hitparade van de zeezender Radio Monique Internationaal. Voor het draaien van de vijftig platen in de juiste volgorde had men vier uur uitgetrokken. Soms gebeurde het dat een genoteerde moest worden overgeslagen, omdat deze niet aan boord was. 

Het radioteam zat natuurlijk wel op een schip midden op de Noordzee, en daarbij was men aangewezen op wat er aan boord was of daar al dan niet werd afgeleverd. Begin 1986 hadden de dj’s van Radio Monique een goede taakverdeling gemaakt. Ad Roberts presenteerde de eerste twee uren van de lijst, en Mark Stam nam de laatste twee uren voor zijn rekening. Wim de Valk zorgde dat op de juiste momenten het nieuws werd gelezen. 

Op zaterdagmiddag 22 februari 1986, nam Ad Roberts (foto bovenaan) dus het tweede uur voor zijn rekening, daarin stonden zeven platen die nieuw in binnenkwamen. Tijdens het programma liep Ad een blauwe vinger op omdat hij klem kwam te zitten tussen de… koptelefoon. Een ‘bedrijfsongeval’ noemt men zoiets. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
22 februari 2020 - 17:58 17:58

Is dat niet de studio op de Mi Amigo? Ik dacht dat de Monique studio er iets anders uit zag.
Maar goed, Adje staat er op dat is het voornaamste. Jammer genoeg is dat boegbeeld van de verschillende zeezenders al een tijdje niet meer bij ons.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx