RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 22 februari… 1986 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een ‘bedrijfsongeval’ bij Radio Monique

Elke zaterdagmiddag klonk in de jaren ’80 live vanaf de Ross Revenge ‘De Monique Top 50’, de eigen hitparade van de zeezender Radio Monique Internationaal. Voor het draaien van de vijftig nummers in de juiste volgorde had men vier uur uitgetrokken. Soms gebeurde het dat een genoteerde plaat niet aan boord was.

Je zat natuurlijk wel op een boot midden op de Noordzee, en daarbij was je aangewezen op wat er of al dan niet werd afgeleverd. Begin 1986 hadden de dj’s van Radio Monique een goede taakverdeling gemaakt. Wijlen Ad Roberts (foto bovenaan) presenteerde de eerste twee uren van de hitlijst, Mark Stam nam de laatste twee uren voor zijn rekening. Wim de Valk zorgde dat op de juiste momenten het nieuws werd gelezen.

Op zaterdagmiddag 22 februari 1986, nam Ad Roberts het tweede uur van de ‘Radio Monique Top 50’ voor zijn rekening. Zeven platen waren nieuw binnengekomen. Tijdens dit programma had Ad een ongelukje als hij met zijn vinger klem kwam te zitten tussen de koptelefoon. Een ‘bedrijfsongeval’ noemt men zoiets. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx