RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 22 december… 1976 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Helpt kippenmest tegen kaalheid?

Op 22 december 1976 was het tussen de middag weer tijd voor het live spektakel ‘Baken 16’, live vanaf het zendschip de MV Mi Amigo, op de Noordzee. Gastheer was Marc Jacobs (foto bovenaan), terwijl ook zijn collega Frank van der Mast aanwezig was om het nieuws voor te lezen. Tijdens de uitzending was er een belangrijk bericht. Het Zwitserse kabinet had immers besloten om de van oorlogsmisdaden verdachte Pieter Menten aan Nederland uit te leveren.

En Marc Jacobs had een probleem. Ondanks dat hij pas 22 jaar was werd hij snel kaal. Hij riep de hulp in van de luisteraars. En dan geen tips in de sfeer van “kippenmest erop smeren, maar wel graag serieuze reacties”, als Marc. Achteraf bleek dat  de kaalheid mogelijk werd veroorzaakt door de straling van de zenders aan boord van de MV Mi Amigo. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx