RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 22 april… 1984 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Caroline viert 20 jaar met 500 platen 

Tijdens de Paasdagen van 1964 kon Europa kennismaken met een nieuw radiogeluid vanaf de Noordzee. De naam van het station was Radio Caroline, een initiatief van de manager van de Britse zanger Georgie Fame, die van mening was dat de openbare omroep BBC te weinig platen van zijn ‘poulain’ draaide. En wat doe je dan? Dan begin je een eigen radiostation! 

De manager was de Ier Ronan O’Rahilly (foto bovenaan). Hij vernoemde zijn radiostation naar de dochter van de Amerikaanse president John Kennedy, Caroline, waarvoor hij een immense bewondering koesterde. Ondanks dat er sinds 1964 niet continu werd uitgezonden, denk daarbij aan de onderbreking tijdens de periode maart 1980 tot augustus 1983 nadat de MV Mi Amigo was gezonken, was het tijdens de paasdagen van 1984 twintig jaar geleden dat het grote zeezender-avontuur begon. 

Om dit heugelijke feit te vieren zond Radio Caroline met de paasdagen van 1984 de Top 500 uit. Zo was in de ochtend van zondag 22 april Robin Ross te horen, het nieuws op het hele uur werd gelezen door Jay Jackson. De complete Top 500, die werd herhaald in augustus 1984, vindt u hieronder in een pdf-document. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
22 april 2021 - 16:29 16:29

Het was een prachtige lijst. In die tijd had je een top 100 al of niet allertijden dat was het.
Zo’n top 500 was het van het. En daarbij nog een zeer sterk vermogen en zuiver signaal.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx