RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 november… 1987 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het ging om het idee. Ook bij Monique

Aan het einde van de week werd (en wordt nog steeds) op de radio vaak de balans opgemaakt van het aantal verkochte liedjes. Een wereldwijde reflex die al in de jaren 40 van de vorige eeuw was ontstaan – wat dacht je? – in de Verenigde Staten. De Europese zeezenders importeerden het fenomeen en bouwden het verder uit tot één van de meest succesvolle radioformules ooit.

De hitparades, zoals ze werden genoemd, waren talrijk. Ieder radiostation had z’n eigen lijst. Hoe de rangschikkingen uiteindelijk tot stand kwamen, was niet altijd even duidelijk. Maar dat mocht de (luister)pret niet drukken, het ging om het idee en het ’spelelement’. Stijgers, dalers, binnenkomers, eruit geknikkerd, koppositie, runners up

Ook Radio Monique, vrolijk in de lucht vanaf de MV Ross Revenge, als Nederlandstalige partner van Radio Caroline dat in het Engels de nachtelijke uren voor z’n rekening nam, had een dergelijke lijst. De Monique Top 50 werd live vanaf het zendschip uitgezonden. Hoe men aan de volgorde tussen de cijfers 50 en 1 kwam, is nooit helemaal opgehelderd.

Op 21 november 1987 mocht Erwin van der Bliek de platen in de juiste volgorde draaien en aan elkaar praten. (TvH)

° Foto bovenaan: Erwin van der Bliek, tegenwoordig te horen bij Wild FM.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Revenge85
Revenge85
21 november 2019 - 07:52 07:52

Radio Caroline was toch echt dagelijks in deze periode te horen op 558 kHz ( ook overdag)

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx