RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 november… 1987 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het zat ‘m echt in de naam van de lijst

In de tweede helft van de jaren ’80 was vanaf de Noordzee het Nederlandstalige Radio Monique in de lucht. Thuisbasis was het Radio Caroline-zendschip, de Ross Revenge (foto bovenaan). Zoals bij zoveel radiostations werd ook hier, aan het einde van de week, de balans opgemaakt voor wat betreft het aantal verkochte 45-toeren plaatjes. Zoiets noemde men een hitparade. 

Ook Radio Monique had een dergelijke lijst, nogal makkelijk de ‘Monique Top 50’ genoemd. Deze hitparade werd live vanaf het zendschip uitgezonden. Op 21 november 1987 mocht Erwin van der Bliek de platen in de juiste volgorde draaien en aan elkaar praten. Dit is de uitzending van precies 33 jaar geleden. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx