RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 21 mei… 1983 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het is liefst vier maal 21 mei vandaag

In deze rubriek gaat het over de datum van vandaag maar dan in een bepaald jaar uit het verleden. Vandaag doen we dat anders, en gaan we het vier keer na elkaar terug in de tijd naar dezelfde dag. Terug naar 1977, tweemaal naar 1982 en een keertje naar 1983. We beginnen op zaterdag 21 mei 1977. Bij de NCRV kon je luisteren naar André van Duin en Ferry de Groot in ‘De Dik Voormekaar Show’.

Dit programma was ooit begonnen bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. In deze aflevering werd ‘De Europarade’, die elke donderdagmiddag bij de Tros Radio met Ferry Maat was te horen, op de korrel genomen. Ferry sloeg zogenaamd de eerste helft van de lijst over omdat hij die tijd nodig had om jingles te draaien. Voor de tweede opname gaan we terug naar 1982 en naar Radio Maeva. Er was een lange promo te horen voor ‘De nacht van Maeva’, waarin de eerste verjaardag van deze vrije radio werd aangekondigd. Alle aanwezige medewerkers werden netjes opgedreund. 

Een jaartje later belanden we bij de Kortrijkse Radio Gemini. Bij dit station werkten niet alleen mensen uit Zuid West-Vlaanderen, maar ook tal van Nederlanders die programma’s opnamen of live gingen presenteren. Eén van hen was wijlen Charles Dupont. Hij presenteerde ‘Weekendvariatie’. De opname begint met een spot waarin gevraagd werd naar nieuwe medewerkers. Tot slot is er nog een kort fragment van diezelfde 21 mei 1983, maar dan weer van Radio Maeva waar Jeroen Mulders was te horen. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx