RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 mei… 1976 (audio- studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Top 100 Aller Tijden van RadioVisie – pardon – Mi Amigo

Radio luisteren via de middengolf, hele generaties waren het gewoon. Atmosferische storingen, fading, een beperkt frequentiespectrum… Het hoorde er allemaal bij. Daarom is het zo verrassend om een programma van Radio Mi Amigo  in studiokwaliteit te horen. Het is ongewoon, apart en beetje vreemd zelfs.

Dat kan je vandaag zelf ervaren, want voor de gelegenheid zijn we opnieuw in de krochten van ons archief afgedaald om terug te keren met een tape waarvan het geluid dat van de FM evenaart. Aan het begin van het bandje telde Peter van Dam af zodat men het programma aan boord van het zendschip ‘scherp’ kon zetten. Stan Haag presenteerde een uitzending die zij naam droeg: ‘Stan Haag Vandaag’.  

Voor Tweede Pinksterdag 1976 was, net zoals een jaar eerder weer een ‘Flashback Top 100’ voorzien. RadioVisie had een dikke vinger in de pap bij de samenstelling, want medewerkers van (het toen nog papieren) radiomagazine stelden met hulp van de Mi Amigo-luisteraars de lijst samen.

Stan riep de luisteraars op om ook dit jaar weer kaarten te gaan sturen naar de RadioVisie-adressen in België en Nederland met daarop een persoonlijke top 10 of top 15, en dit allemaal voor de ‘Top 100 Aller Tijden’ die op Tweede Pinksterdag, maandag 7 juni op Mi Amigo was ingepland. Het was 21 mei 1976. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx