RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 21 maart… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hugo de man met de dubbele ‘F’ vanaf ‘Stuurboord’

De Mi Amigo-middag werd in 1977 altijd afgesloten met het twee uur durende ‘Stuurboord’. Het programma werd vaak opgedeeld. Dat was ook het geval op maandag 21 maart 1977. Hugo Meulenhoff (foto bovenaan, links) nam live vanaf het zendschip het eerste uur voor zijn rekening, collega Frank van der Mast vergezelde de luisteraars in het tweede deel.

Volgens Hugo was het weer op de Noordzee iets beter geworden, en dat werd tijd, want 21 maart was in 1977 de dag dat de lente begon. In deze aflevering kwam ook een promo voorbij, ingesproken door Frank van der Mast (foto bovenaan, midden). Het verzoekprogramma ‘Schijven voor bedrijven’ dat op werkdagen tussen negen en tien uur was te beluisteren, werd immers uitgebreid. Er kwam een ‘Deel 2’ aan, te beluisteren tussen twee en drie uur in de namiddag en gepresenteerd door Stan Haag. Een gevolg van het vertrek van collega Bart van Leeuwen. 

We gaan 43 jaar terug in de tijd met ‘Dubbel F’, zoals Hugo vaak door zijn collega’s werd genoemd, en dat vanwege het feit dat deze letter twee maal aan het einde staat van zijn familienaam: Meulenhoff. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx