RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 maart… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Lente op de Noordzee

De opname van vandaag begint met informatie over wat men kan doen als men last heeft van een loszittend kunstgebit. Deze informatie kon je in het vroege voorjaar van 1977 veelvuldig horen als je afstemde op de 192 meter van Radio Mi Amigo. Diverse producenten van ‘kunstgebit kleefmiddelen’ adverteerden er in die periode.

Het was 14:50 uur als we afstemden op de zeezender om nog een klein stukje mee te pikken van ‘Schijven voor bedrijven – deel 2’, dat werd gepresenteerd door Haike Debois. Sinds het vertrek van Bart van Leeuwen, eerder die maand, was een tweede deel van dit programma in het leven geroepen. Deelnemende bedrijven die platen aanvroegen dienden op hun kaartje te vermelden of hun aanvraag voor de ochtend of de middag bestemd was.

Het nieuws van 15:00 uur, met Frank van der Mast (foto bovenaan), werd gevolgd door ‘een dienstmededeling’, waarin nummers voor de organisatie aan land werden doorgegeven: ’35, 37, 61 en 100′.  Na ‘Mi Amigo’s Lieveling’ was Frank opnieuw te horen, maar nu met ‘De Persoonlijke Top 10’. “Het is lente ik voel het!”, aldus Frank. Om een tijdje later te vervolgen met “Ik weet niet hoe het komt, maar ik moet altijd zingen in de lente”.  Hij informeerde de luisteraars ook nog met het feit dat hij de tien favoriete platen van een zekere Lieve van Damme uit Brussel ging draaien. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx