RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 juni… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Met Veronica en Rob de hort op

21-06-1974. Nog ruim twee maanden te gaan en dan was het echt afgelopen met de zeezenders. Het Nederlandse parlement had er immers mee ingestemd om het Europese Radioverdrag van Straatsburg te ratificeren. Medewerkers van Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal zaten niet bij de pakken neer en probeerden zoveel mogelijk leden te werven om als legale zendgemachtigde vanuit Hilversum verder te kunnen gaan. Iets wat alleen Veronica zou lukken. 

Bij hen liep in juni 1974 de actie ‘Veronica moet aan land’. De zeezender ging daarbij vooral op zoek naar luisteraars op locatie. Dit was bijvoorbeeld het geval mop 21 juni 1974 waar Rob Out zijn programma met publiek opnam. Hij riep de aanwezigen en luisteraars op om kaarten te sturen aan Minister Harry van Doorn die verantwoordelijk was voor het verdwijnen van de zeezenders. Op de kaart moest staan dat Veronica als zendgemachtigde toegelaten moest worden. 

Ook was er het spel ‘De radiorebus’, waarbij een woord geraden moest worden waarmee prijzen te winnen waren. Alle eerste letters van alle rebussen samen vormden eveneens een woord, inzenders maakten kans om een kleurentelevisie te winnen. Op 11 juni namen we u reeds mee naar de Veronica zeilrace van 11 juni 1973. Van Rob Out hoorden we dat er ook dit jaar weer een zeilrace zou zijn vanuit de provincie Zeeland, waarbij weer een rondje om het Radio Veronica-zendschip, de Norderney; voor de kust van Scheveningen verankerd, gezeild moest gaan worden. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx