RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 21 februari… 2010 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Uiteindelijk moest ook deze ‘Bull’ het loodje leggen

Op 19 februari 2010 overleed in Loosdrecht op honderdjarige leeftijd Hendrik Verweij. Bij velen beter bekend als Bull Verweij (foto bovenaan – midden), of gewoon ‘Oom Bull’. Samen met zijn broers Jaap en Dirk was hij één van de directeuren van de zeezender Radio Veronica. Dat hij trouwens ‘Bull’ werd genoemd had Hendrik te danken aan zijn grootmoeder. Die vond hem als baby zo lelijk dat ze hem met een stier vergeleek, en een stier wordt ook wel eens een ‘bull’ genoemd. 

Vanaf de oprichting van ‘De Vrije Radio Omroep Nederland’ (VRON), het latere Veronica, waren de broers Verweij bij de zeezender betrokken. Bull raakte in opspraak na de bomaanslag op de Mebo 2 van Radio Noordzee Internationaal, waar Veronica achter zat, en Bull werd als directeur verantwoordelijk gehouden en moest daarom een jaar de gevangenis in. 

Toen Hedrik Verweij op 12 september 2009 honderd jaar werd ontving hij uit handen van Arend Langenberg een Lifetime Achievement Award voor zijn inzet voor de commerciële radio in Nederland. Op 21 februari 2010 was er bij de webradio Mi Amigo 192 een extra aflevering van ‘Club Mi Amigo’, die helemaal aan ‘Oom Bull’ was gewijd. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx