RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 21 januari… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Goedemorgen daar zijn we weer, heeft u goed geslapen?

“Iedere morgen tussen zes en zeven uur Ook Goeiemorgen op Mi Amigo Internationaal”. Deze woorden klonken in 1976 na het tijdsein van 06:00 uur, gevolgd door het nummer ‘Morning has broken’ van Cat Stevens. Daarna was het de beurt aan Tim Ridder (foto bovenaan) om de luisteraars welkom te heten. Op 21 januari 1976 was hij een shaggie aan het draaien want ‘daar had ik reuze zin in, en een kop koffie erbij. Niets staat ons in de weg om een goed programma te maken, of het zou de zee moeten zijn”, aldus de presentator.

Volgens Tim slingerde en kraakte het schip die ochtend wel een beetje. In de voorbije nacht was er windkracht tien geweest, maar daar hadden ze aan boord van de MV Mi Amigo weinig van gemerkt. Al kwam er af en toe wel eens een rek met platen naar beneden. Dat was de vorige middag nog gebeurd tijdens een nieuwsuitzending.

Om 07:00 uur zat het programma erop. Na de K-Tel reclame ging er iets mis, want het bleef een tijdje stil op de 259 meter. Iets later werd de tape met nummer 241, die eerder in Spanje werd opgenomen, gestart. “Goedemorgen daar zijn we weer, heeft u goed geslapen?”. Luisteraars herkenden op de vroege ochtend het stemgeluid van Haike Debois. Door de problemen omstreeks 07:00 uur werd de band echter te laat gestart waardoor de tijdsmeldingen niet klopten. Voorafgaand aan de nieuwsuitzending van een paar minuten voor 08:00 uur maakte Tim Ridder daarvoor zijn excuses. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx