RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 21 februari… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een mayonaise-gevecht op de Noordzee

Op 21 februari 1977 was het bij Radio Mi Amigo weer tijd voor ‘Baken 16’ met Marc Jacobs (foto bovenaan). Hij was die dag kennelijk een beetje in de war. Het programma werd aangekondigd als aflevering 164, maar dat kon niet want editie 150 werd immers op 28 februari uitgezonden. Maar dat was niet de enige fout die dag. 

Marc maakte zijn excuses voor het starten van een verkeerd programma tussen elf en twaalf uur. Op dat tijdstip was Stan Haag normaliter te horen met zijn ‘Stan Haag vandaag’. Toen Marc om kwart over elf de studio inkwam hoorde hij Bart van Leeuwen met ‘Schijven voor bedrijven’. Alsnog werd het juiste bandje van Stan opgezocht en gestart.

Ook was er een spot voor het Mi Amigo Fanbal dat op 12 maart in het Feestpaleis te Beervelde gehouden zou worden. “De broer van Marc, Freddy, die in Spanje zat”, had voor dit evenement een promotiespot gemaakt. Allemaal grote onzin natuurlijk, want niemand minder dan Marc zelf had deze spot ingesproken. Dan waren er nog een paar jonge dames die van Jacobs een veeg uit de pan kregen.

Scholieres hadden zich beklaagd in een brief dat een eerder verzoekje niet was behandeld. Het bleek dat zij hun brief op 14 januari hadden geschreven met daarin een verzoekje voor 2 februari. Daarop kregen ze te horen dat ze minimaal een maand op voorhand hun brief op de post moesten doen. Op 4 februari schreven ze opnieuw, en die brief was wonder boven wonder wèl op tijd aan boord gekomen. 

“Dat gaat wel eens langs slinkse wegen, heren van de justitie”, aldus Marc. Verder vertelde Marc dat hij een dag eerder met zijn Engelse Radio Caroline collega James Ross, in de messroom, een mayonaise gevecht had gehouden. Met een klodder mayonaise op zijn voorhoofd als gevolg. Het was in die tijd alles behalve saai om naar Radio Mi Amigo te luisteren… (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx