RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 21 april… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

DJ, schoonmaker, kok, schilder en klusjesman. Tegelijk!

Radio Caroline is in april 1979 van 07:30 uur tot 18:00 uur in de lucht met Nederlandstalige programma’s. In de avond tot het begin van de nacht nemen de Engelstalige collega’s het over, waarna de zender een paar uur uit de lucht is. Op zaterdagochtend 21 april is er echter pas tegen 07:45 uur weer leven op de 319 meter. 

Volgens presentator wijlen Herman de Graaf (foto), die op de bewuste ochtend ingeroosterd stond voor de presentatie van ‘Wekkerradio’, had dit alles te maken met ’technische werkzaamheden’. Hij had op dat moment enkel een kopje lauwe thee gedronken, daarom ging hij na het nieuwsbulletin van 08:00uur snel een verse pot zetten. Wie op een zendschip werkte, was niet alleen nieuwslezer of presentator, maar werd ook ingezet als schoonmaker, kok, schilder, klusjesman of wat er ook maar moest gebeuren. 

Het was goed weer op de Noordzee en Herman wilde er ‘een gezellige dag’ van gaan maken. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx