RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 20 oktober… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Vliegen naar Playa de Aro was veiliger dan met de auto rijden

Op 20 oktober 2008 was het precies dertig jaar geleden dat er een einde kwam van de uitzendingen van Radio Mi Amigo vanaf de MV Mi Amigo. Toen het programma ‘Keukenpret’ er bijna opzat, kwam er zoveel rook uit de generator dat boordtechnicus Peter Chicago aangaf dat de zender meteen uit de lucht moest. Marc Jacobs, die al in de studio klaar zat om ‘Baken 16’ te gaan presenteren, zette meteen de Mi Amigo-tune van ‘Bronx aan met de woorden “Luisteraars goedemiddag, hier is Marc Jacobs voor Radio Mi Amigo, wegens onvoorziene omstandigheden gaan wij nu uit de lucht”. 

Daarna werd het stil op de 319 meter en Radio Mi Amigo zou nooit meer terugkomen vanaf ‘the old lady’. Een dramatische verjaardag en dé reden voor internetradio Mi Amigo 192 om op 20 oktober 2008 terug te blikken op de gebeurtenissen van drie decennia eerder. Presentator, wijlen Ad Roberts had een uitgebreide babbel met Ton Schipper (foto bovenaan), via de telefoon. Op zijn vraag “Ben je aan de lijn of ben je aan de lijn?’, antwoordde Ton dat hij negen kilo was afgevallen. Er werd uitgebreid teruggeblikt op die onverwachte zendersluiting en ook hoe hij in militaire dienst moest. 

Ton had het over zijn dubbele nationaliteit. Eind jaren ’70 was hij zowel Fransman als Belg. In Frankrijk had hij dienst geweigerd. Toen hij in Playa de Aro ging werken voor Radio Mi Amigo nam hij voor zijn eigen veiligheid het vliegtuig van Barcelona naar Zaventem. En omgekeerd. Want over Frankrijk vliegen leek hem veiliger dan er doorheen te rijden met de auto. Tussen de gesprekken door draaide Ad typische Mi Amigo-platen uit die periode. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx