RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 20 november… 1982 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Jarige radiomaker krijgt doos… witloof

Patrick Valain (foto bovenaan) wordt vandaag 66 jaar. De man van de Mi Amigo Drive In Shows, de drijvende kracht achter Radio Mi Amigo in België en hij die als Lieven Colijn programma’s presenteerde bij Mi Amigo, zoals ‘Tot elven op de koffie’ en het ‘Duivenuurtje’. Na het verdwijnen van de zeezender richtte hij Radio Maeva op. Op 20 november 1982 werd Patrick 28 jaar en dat werd gevierd op ‘zijn’ zender.

“Vanaf acht uur vanavond zal hij aanwezig zijn in het Maeva Praathuis in Dendermonde waar hij alle jarigen een gratis maaltijd zal aanbieden, en een gratis drankje. Bovendien zullen alle jonge dames de gelegenheid krijgen om op zijn grote voeten te trappen”, aldus een aankondiging die we 38 jaar geleden op familieradio Maeva konden horen. “Verder zou Patrick met alle jonge dames dansen en een half uur lang liedjes op verzoek zingen”. 

De aankondiging, ingesproken door de collega’s van Patrick, werd uitgezonden aan het begin van de ‘Verzoekbus’, het dagelijkse verzoekprogramma dat hijzelf presenteerde. Er waren veel kaartjes en cadeautjes voor de jarige presentator binnengekomen. Een broekriem, spijkers, after shave, een elpee en een doos vol met… witloof. 

Daarna werd Patrick toegezongen door zijn collega’s. Ook in de nieuwsuitzending met Arie van Loon kwam de verjaardag van Patrick aan bod. Een ‘gezellige puinhoop’ op de radio, nu 38 jaar geleden. Na het fragmentenbandje is er als bonus de LP ‘Maeva story’. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Maeva
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx