RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 20 november… 1993 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het allerlaatste laatste uur van Radio 819 (in de herhaling)

Jan Zwart werkte begin jaren negentig onder het pseudoniem Jan van Zanten (foto – credits: Mediacourant) bij het kabelstation Holland FM. Hij presenteerde in 1993 op de zaterdagmiddag het programma ‘Weet je nog wel’, waarin een oude radio-uitzending  of een markante gebeurtenis uit de geschiedenis van het medium centraal stond. 

Op 20 november 1993 ging Jan terug naar 19 augustus 1989, de dag dat het zendschip de MV Ross Revenge van Radio Caroline, Radio 819 en World Mission Radio op volle zee werd geënterd in een gezamenlijke actie van de Nederlandse en Britse opsporingsdiensten. 

Die bewuste zaterdagochtend was Ger Lammens volop bezig met de presentatie van de show ‘Van ontbijt tot koffietijd’, weliswaar eerder opgenomen aan land. Niemand besefte toen dat Radio 819 aan één van de laatste uitzenduren bezig was. En dat niet alleen, tegelijk kwam er door deze actie een (bijna) definitief einde aan zo’n dertig jaar zeezendergeschiedenis. 

Bij Holland FM kon je op november 1993 luisteren naar het tweede uur van Ger Lammens (foto bovenaan), gedateerd op die bewuste zwarte zaterdag op de Noordzee. 


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx