RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 20 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De allerlaatste vijf kwartier vanaf de MV Mi Amigo

Het stormt hard op de Noordzee. Vanaf de MV Mi Amigo zijn geen live uitzendingen meer mogelijk. Bovendien is het zendschip van haar ankers geslagen, om na een poos op een zandbank te belanden. De bemanning denkt voorlopig veilig te zijn, maar schijn bedriegt. Door de harde klap is in het ruim een deel van het beton dat diende om gaten te dichten losgekomen en door de oude barsten wordt er snel water maakt. De bemanning zoekt contact met de kustwacht, een reddingsboot wordt richting de MV Mi Amigo gestuurd. 

In de opname van vandaag kunt u luisteren naar de laatste vijf kwartier ooit uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo (23:45 – 01:00 uur – UK tijd één uur eerder). Er is non-stop muziek tot middernacht, na het nieuwsbulletin op het hele uur is er een promo voor de Caroline Road Show, gevolgd door een weerbericht waarin melding wordt gemaakt over het feit dat het een koude, winderige nacht is met een minimum temperatuur van twee graden. Daarna volgen de nummers voor de organisatie aan land: 59, 60 en 25. 

Veder worden er excuses gemaakt voor het feit dat er geen normale programmering is. Om één uur volgt live het afscheid van de de bemanning aan luisteraars en wordt ‘Caroline’ van The Fortunes gedraaid. De situatie aan boord van het zendschip is inmiddels onhoudbaar en levensgevaarlijk geworden. De Nederlander Hans Verlaan en zijn Engelse collega’s Steve Gorden, Tom Anderson en Nick Richards stappen over op de reddingsboot. Ze hebben zij hun trouwe boordgenoot kanarie Wilson meegenomen. 

Kort nadat de reddingsboot koers zet richting Engeland gaat de MV Mi Amigo in de golven ten onder, inclusief al het studiomateriaal, platen, zenders en alle wat een zendschip zoal aan boord heeft. De volgende ochtend steekt enkel de zendmast nog boven het water uit. Gelukkig is de bemanning tijdig in veiligheid gebracht. Het betekende meteen het definitieve einde aan de radio avonturen van de MV Mi Amigo. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
21 maart 2020 - 07:39 07:39

Claude, dat kan ik me best voorstellen, dat het een heel triest zicht was.
Nu nog heb ik dat wrange gevoel als ik die foto’s zie hierboven. Maar ze heeft ons toch in zeer zware tijden, het mooiste van die tijd gegeven. Vind ik toch. Ik ben er trots op dat de Mi Amigo zoveel gedaan heeft, samen met haar vele bemanningen en organisaties.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
21 maart 2020 - 09:51 09:51
Antwoord aan  Eric

Inderdaad de Bon Jour/Magda Maria /Mi Amigo heeft 20 jaren lang letterlijk en figuurlijk vele stormen doorstaan in dienst van diverse radiostations, laat “The Old Lady” nu maar voor eeuwig rusten op de bodem van de Noordzee !

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
20 maart 2020 - 09:11 09:11

Ben in April 1980 naar Londen geweest, het hoogste gedeelte van de mast
stak boven de golven toen de ferryboot daar langs kwam, geen mooi zicht voor een Mi-Amigoluisteraar…………

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx