RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 20 maart… 1976 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Studio met etalageruit in het centrum Playa de Aro

Vanaf het begin dat Sylvain Tack met zijn medewerkers was uitgeweken naar Spanje waren de studio’s gevestigd op de flanken van de Masnou. In maart 1976 kwam daar verandering in. De vele toeristen uit de Lage Landen die dit laatste stukje vrije radio wilden bekijken, hoefden niet langer de berg te beklimmen om Joop, Peter, Stan en hun collega’s aan het werk te zien.

Begin 1976 was besloten om te gaan verhuizen naar een pand in het centrum van Playa de Aro, vlakbij de Banco Central. Eerder, in de zomer van 1975, was de Mi Amigo-winkel er al gevestigd. Nu konden de vele toeristen gewoon door de etalageruit kijken hoe de dj’s hun programma’s opnamen. En dat werd een groot succes, in de zomermaanden moesten die ruiten elke dag worden schoongemaakt vanwege de vele vingerafdrukken van bezoekers. 

En tijdens de opname van de ‘Jukebox’ van Stan Haag werd er soms een microfoon buiten neergezet zodat mensen de groeten aan het thuisfront konden doen. Vanaf 6 maart 1976 werden de eerste programma’s opgenomen in de nieuwe studio. De resultaten waren vanaf 20 maart 1976 voor het eerst op de 259 meter te beluisteren, zoals dit het geval was voor het programma ‘Met Peter gaat het beter’, met Peter van Dam. (TvH)

° Foto bovenaan: Maurice Bokkebroek, Bart van Leeuwen, Peter van Dam in 1976 (foto: Werner Hartwig)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx