RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 20 juni… 1995 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Jinglefreak te gast bij station met de beste jingles

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag en vrijdagavond via Radio Veronica, toen onderdeel van het publieke omroepbestel, bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’, een onderdeel van het programma ‘Avond van het sentiment’. In totaal waren er negen afleveringen. 

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel fragmenten horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen voor de diverse Europese kusten opereerden. Er waren veel verhalen en soms was er een studiogast. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van de geluidsfragmenten voor deze reeks. 

In de zesde aflevering is onze oud RadioVisie-collega Jelle Boonstra te gast. En als hij voor een dergelijk programma een uitnodiging ontvangt dan gaat het natuurlijk over jingles, want die verzamelt hij. De vraag of de zeezender Radio Veronica voor de gedraaide jingles auteursrechten betaalde, komt onder andere aan bod. Natuurlijk worden er veel jingles gedraaid die Jelle had meegenomen, en er waren platen te horen die destijds zijn gebruikt voor het maken van bepaalde jingles. (TvH)

° Foto bovenaan: Jelle Boonstra naast Bull Verweij (Veronica-directeur) in 1995 tijdens de Radio Day in Amsterdam. (Credits: Hans Knot)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
20 juni 2020 - 20:38 20:38

De zeezenders zoals Veronica, Mi Amigo en zo hulln kracht bestond uit de jingles die ze draaiden. Dat was het hele mooie ervan.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx