RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 20 juni… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Driemaal is scheepsrecht, zeggen ze wel eens’

Radio Caroline was sinds 15 april 1979 opnieuw in de lucht. Bij de Nederlandstalige service waren veel bekende Radio Mi Amigo programma’s te horen, zoals die van Rob Hudson, Johan Visser en Herman de Graaf. Toch was de programmering helemaal niet vergelijkbaar. Zo presenteerde Herman de Graaf op werkdagen tussen de middag ‘Schoon Schip’.

Daar kwam vanaf 20 juni 1979 verandering in toen ineens een andere vertrouwde stem opdook. Marc Jacobs was terug aan boord en het tussen-de-middag programma werd meteen omgedoopt in ‘Baken 16’. Dit tot grote vreugde van veel luisteraars. “Jacobs is terug op het toestel, en om te blijven waarschijnlijk, driemaal is scheepsrecht zeggen ze wel eens”. 

Het was inderdaad het derde hoofdstuk van Marc in de geschiedenis van de MV Mi Amigo. Zijn eerste periode was bij Radio Mi Amigo van juni 1976 tot december 1977. Hij was er vertrokken nadat hij met Frank van der Mast bij Mi Amigo-directeur Sylvain Tack melding had gemaakt van de slechte omstandigheden aan boord van het zendschip. Toen ze hun programma’s niet in Playa de Aro mochten opnemen vertrokken ze. Met in hun kielzog de collega’s Hugo Meulenhoff, Stan Haag en Michelle.

Op 3 juli keerde Marc terug bij Radio Mi Amigo omdat hij volgens eigen zeggen het schip gemist had. Marc bleef tot het einde van de zeezender in oktober 1978 aan boord. En dan in juni 1979, was hij terug aan boord om voor Radio Caroline ‘Baken 16’ te presenteren. Toch was intern niet iedereen blij met zijn terugkomst.

Toen in augustus 1979 een boot met fans op bezoek langskwam was Herman de Graaf heel duidelijk over ‘Baken 16’. “Ik weiger om Mi Amigo-programma’s op Radio Caroline te presenteren. Als Marc van boord is dan heet het tussen-de-middag programma gewoon weer Schoon Schip”, aldus de Graaf tegen de radiofans. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx