RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 20 juli… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het oude Mi Amigo is terug, maar dan helemaal nieuw

In de zomer van 1979 waren maar liefst drie zendschepen actief vanaf de Noordzee. Radio Caroline zond uit in het Nederlands en Engels op de 319 meter vanaf de MV Mi Amigo, Radio Delmare was in de lucht op de 192 meter vanaf de MS Martina. En op 1 juli was Radio Mi Amigo terug in de lucht gekomen via de 272 meter, dit vanaf het gloednieuwe zendschip de MS Magdalena. 

Daar konden de luisteraars, net zoals bij het ‘oude’ Radio Mi Amigo tussen 16:00 en 18:00 uur luisteren naar het programma ‘Stuurboord’. Dat werd precies 41 jaar geleden gepresenteerd door Wim de Groot. Als om 18:00 uur het programma er op zit, wordt hij afgelost door zijn collega Ben van Praag, die ‘De Muziekdoos’, voor zijn rekening neemt, een verzoekprogramma. 

Later zou Ben erg populair worden bij Radio Maeva, dat eigenlijk een soort voortzetting van Radio Mi Amigo was aan land, en één van de meest populaire vrije radio’s in Vlaanderen zou worden. (TvH)

° Foto bovenaan: Johan Vermeer, Daniël Bolen en Wim de Groot aan boord van de MS Magdalena in 1979


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx