RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 20 juli… 1979 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden.  Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een ‘gevarieerde’ Ben van Praag bij Radio Mi Amigo 272

Op datum van 20 juli 1979 waren liefst drie offshore radiostations actief vanaf de Noordzee. Een weelde werd dit toen genoemd. Vergelijk het aantal commerciële zenders dat heden ten dage actief is en dan begrijp je dat luisteraars veertig jaar geleden redelijk snel tevreden waren.

En er is nog een serieus verschil. Radio Caroline, Mi Amigo en Delmare werden toen in beide Lage Landen beluisterd. Iets waar vandaag geen enkel radiostation nog aanspraak op kan maken. Het betere voorbeeld is Qmusic, dat zowel voor Vlaanderen als voor Nederland een apart station is. Het is nauwelijks nog voor te stellen dat presentatie en format in beide landen tegelijk succesvol zouden kunnen zijn.

Radio Caroline deed het in de eerste zomermaand van 1979 tweetalig op de 319 meter, vanaf de MV Mi Amigo. Overdag werd er Nederlands gepraat, ’s avond en ’s nachts werd er overgeschakeld naar het Engels. Radio Delmare deed het eentalig Nederlands vanaf de MS Martina op 192 meter. Beide projecten hadden weinig Vlaamse banden, noch medewerkers. Op Danny Vuylsteke bij Caroline en Piet Römer en Johan Rood bij Delmare na.

Helemaal anders was het met de betrokkenen bij Radio Mi Amigo dat sinds 1 juli uitzond op de 272 meter, vanaf een gloednieuw zendschip, de MS Magdalena. Het dj-contigent telde wel tal van Vlamingen. Eén van hen was Ben van Praag, die onder andere in de avond (19:00-20:00 uur) het programma ´Varia´ voor zijn rekening nam. Gewoonlijk ging de zender om 22:00 uur uit de lucht, maar op 20 juli gebeurde dat een uur eerder.

Ben vertelde de luisteraars dat Mi Amigo na het programma van Danièl Boolen, om 21:00 uur, wegens technische werkzaamheden de uitzendingen zou onderbreken. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx