RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 20 juli… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Laurel & Hardy spreken nog steeds tot de verbeelding

Waarschijnlijk voelde ook Radio Mi Amigo-dj Hugo Meulenhoff zich aangesproken tot ‘den Dikke en den Dunne’. Aan het begin van zijn programma ‘Ook goeiemorgen’ was het tweetal regelmatig te horen met de tekst ‘What a beautiful morning. Turn on the radio and let’s have some music’, waarop dan een typisch muziekje volgde uit het genre dat je vaak hoort bij de vele films die Stan en Laurel ons hebben nagelaten.

Waarna Hugo zijn collega Frank van der Mast voor het eerste deel van het programma bedankte. Hij vertelde dat hij die ochtend was wakker gemaakt door Steve Kent van Radio Caroline met ‘een overheerlijk kopje Engelse thee’. Maar Hugo was nog zo slaperig dat hij zich mét zijn kopje thee in de hand nog eens omdraaide, met alle gevolgen van dien, waardoor zijn hoofdkussen drijfnat was geworden.

Er volgde een overzicht van Mi Amigo’s Kustactie die in de zomer van 1977 bijna dagelijks langs de Belgische stranden trok. Verder was er de Twinspin, en had Hugo het volgende advies voor de luisteraars: “Begin uw dag met een glimlach en een kop koffie!” Om 08:00 uur volgde het nieuws met Frank van der Mast. Omdat de spot met het overzicht van de Mi Amigo Drive In Show dienst weigerde beloofde Frank een nieuwe poging na de Lieveling. 

Frank van der Mast: “Hugo is even weg, ik weet niet waar naar toe”. Daarna was ook een infomercial te horen die Frank had ingesproken aangaande de frequentiewisseling. Omdat de ontvangst van de Radio Mi Amigo op de 192 meter tegenviel zou er op zaterdag 23 juli 1977 voor het laatst op deze golflengte worden uitgezonden. Op maandag 25 juli zouden de programma’s worden voortgezet op de 212 meter, onder het motto ‘Twee – Eén – Twee, een beter idee’. 

Tegen 09:00 uur nam Hugo afscheid omdat “de heer Mast graag nieuws wil lezen”.  (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx