RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 20 januari… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het nummer voor vandaag is 144

Op zondagmiddag 20 januari 1980 kon je bij het Nederlandstalige Radio Caroline, dat uitzond vanaf de MV Mi Amigo op de 319 meter, luisteren naar Peter de Vries (foto bovenaan) en het programma ‘Gangboord’. “Het lijkt net een discotheek in deze studio vandaag, want er zijn allemaal mensen”, aldus Peter.

Om 17:00 uur was er geen nieuwsbulletin maar hij had wel een weerbericht waarin de luisteraars vernamen dat de Noordzee op dat moment rustig was, bij een temperatuur van drie graden. Voor de organisatie aan land was er ook nog een nummer, en dat was ‘144 – twee keer’.

Voor het weerbericht zat een spot voor de Caroline Music Show. Daarna volgde een commercial voor de Caroline Roadshow die naar Moorsele trok met onder andere Stuart Russel. Daarna was er nog een Franstalige mededeling want de Caroline Road Show kon ook in Frankrijk geboekt worden. Of Caroline echt in het gat was gedoken dat de Mi Amigo Drive In Show had achtergelaten, is onduidelijk. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx