RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 20 februari… 2004 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Teruggave van een zender met militair eerbetoon

Voor de laatste keer gaan we terug naar Irak, naar Adam Curry en zijn ploeg die vanuit Irak een programma maken voor Radio Veronica, vanaf een Nederlandse militaire basis, tijdens ‘Operation Iraqi Sunrise’. Er wordt teruggeblikt op de ‘Veronica Drive In Show’, die de avond ervoor door Curry & The Crew voor de militairen was gehouden. Daardoor roken sommige cd’s die men tijdens de uitzending gebruikte nog een beetje naar bier.  

Adam Curry van Radio Veronica had besloten om naar Irak te gaan en de militairen op te zoeken in hun kamp ‘Camp Smithy’, om hen te steunen en elke ochtend voor Radio Veronica ‘Ook Goeiemorgen’ te presenteren. Behalve dat het programma live in Nederland via de FM was te ontvangen, kon er ook in Irak via de FM geluisterd worden. Adam had voor de gelegenheid een FM zender meegenomen en gaf daarop de live stream van Veronica door. 

Toen na een week ‘Curry & The Crew’ weer vertrokken waren, bleef de zender achter, zodat de militairen naar Veronica konden blijven luisteren. In 2005 was de militaire operatie afgelopen en kreeg Adam de zender terug. Dat gebeurde in april 2005. De militairen van de Luchtmobiele Brigade, die begin april terugkeerden uit Irak, deden dit op 20 april. 

De zender werd om 10:30 uur in de Naarden Vesting teruggeven. Vier militairen daalden uit een Cougar helikopter af met het toestel in hun rugzak, waarna Adam de apparatuur in ontvangst nam. Om Curry & The Crew nogmaals te bedanken waren ook enkele militairen van de Koninklijke Marine aanwezig, die in Irak verbleven tijdens de uitzendingen. (TvH)

° Foto bovenaan: Compagnies Commandant 23e infcie, Michiel Veenstra, Adam Curry, Arend Langenberg (fotocredits: Militaire Beeldbank)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx