RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 20 december… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

(Een) Schipper moest razendsnel Mi Amigo depanneren

In december 1977 waren Mi Amigo-presentatoren Stan Haag en zijn vrouw Michelle met slaande deuren uit Playa de Aro vertrokken. Het tweetal had zich solidair verklaard met de boord-dj’s Marc Jacobs, Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff vanwege de slechte omstandigheden aan boord van het zendschip, de onregelmatige bevoorrading en het ontbreken van voldoende reddingsmiddelen. 

Dit alles moet zich hebben afgespeeld vlak na de zenderwisseling van Radio Mi Amigo naar de 319 meter op 1 december. Omdat de programma’s in Spanje twee weken op voorhand werden opgenomen, was er van de hele situatie voor de luisteraars tot en met zondag 18 december niets te merken geweest. De programma’s van Stan en Michelle waren tot die dag nog steeds te horen. 

Ondertussen zat Mi Amigo wel met een acuut en zeer groot personeelsprobleem. Vanuit Spanje werd tijdens de eerste dagen van december contact gelegd met Patrick Valain, de man die niet alleen verantwoordelijk was voor de drive in shows, maar ook tal van zaken achter de schermen voor de zeezender vanuit België regelde. 

Afgesproken werd dat Patrick contact zou opnemen met Gerard Bruyn, één van de dj’s van de Mi Amigo drive in show. Hij werd bij Patrick thuis uitgenodigd en kreeg er meteen de vraag of hij er iets voor voelde om in Playa de Aro te gaan werken. Hij beloofde om alles eens te overdenken en thuis te overleggen. Maar veel tijd had hij daar niet voor, want hij moest zo snel mogelijk naar Spanje afreizen. 

Gerard, die inmiddels zijn naam had veranderd in Ton Schipper (foto bovenaan), besloot om het avontuur aan te gaan, en vloog nog diezelfde week naar Gerona, waar Sylvain Tack hem van het vliegtuig haalde. Hij moest meteen aan de slag want er dienden nog achterstallige programma’s te worden opgenomen om het gat dat Stan na 18 december had laten vallen zo klein mogelijk te maken. En plots zaten er enkel nog Belgen in Play de Aro. Naast Sylvain Tack zelf, waren dat ook Maurice Bokkebroek en Haike Debois.

Vanaf maandag 19 december was Ton op Mi Amigo te horen. Dit is zijn programma van dinsdagmorgen 20 december 1977, van elf tot twaalf uur. Deze aflevering is nog naamloos, niet veel later zou dit uur de titel ‘Keukenpret’ meekrijgen. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx