RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het is vandaag 20 augustus… 1978 (studiotape)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Langspeelplaag’ in Playa de Aro

Voor vandaag hebben we doos 237 in onze kelder met studiotapes van Radio Mi Amigo gezocht. Het programma werd opgenomen op 6 augustus 1978 in Playa de Aro, twee weken voor de eigenlijke uitzenddatum. Aan het begin van de opname, nog voor het aftellen, zat Ton Schipper (foto bovenaan) met een knopje op het mengpaneel te spelen waarmee hij ook de ‘buitenmicrofoon’ open kon zetten. 

Waarschijnlijk was dat de microfoon die buiten voor de studio stond tijdens het toeristenseizoen, waarmee bezoekers – vooral tijdens het verzoekprogramma de ‘Jukebox’ -, de groeten konden doen. Dit keer kan het programma met maar liefst drie namen aangeduid worden. Op zondagmiddag was er altijd een uur met LP-muziek, in de programmering vermeld als ’33 toeren op z’n best’.

In de jingle aan het begin van het programma werd er gesproken over de ‘LP-show’ en Ton Schipper noemde het in zijn aankondiging aan het begin van de opname… ‘De langspeelplaag’. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx