RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 20 april… 1979 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Af en toe klapte de zender uit de lucht 

Tussen 10:00 en 12:00 uur konden luisteraars van het Nederlandstalige Radio Caroline hun kopje koffie drinken onder begeleiding van Ad Roberts. Met de terugkeer van de zeezender was er een nieuw ‘koffieprogramma’ met de naam ‘Tussen keuken en kombuis’. We pikken in om 10:50 uur op 20 april 1979. 

Die ochtend las las Rob Hudson bij de Nederlandstalige service het nieuws. Ook het bulletin dat tijdens het programma van Ad om 11:00 uur gepland stond, nam hij voor zijn rekening. Na het nieuws vervolgde Rob: “Aangezien het elf uur is, is het weer tijd voor enkele dienstmededelingen”. Dat keer betrof het de nummers 37, 66, 68 en 27. Dat waren codes voor de organisatie aan land, zodat men wist of er met de volgende tender bepaalde zaken meegenomen moesten worden. 

Net toen Rob de codes nog een keer wilde herhalen viel de zender (foto bovenaan) heel kort uit. Herman de Graaf die ook in de studio was maakte er hem attent op dat de mededeling mogelijk niet goed was doorgekomen, waarna zijn collega alles nogmaals herhaalde. Daarna was het tijd voor een spot van de Delta Disco Drive In Show, gevolgd door een advertentiepromo van Herman de Graaf.

Tijdens het Radio Caroline sureshot (Klaatu met ‘A Routine Day’) klapte de zender aan boord van de MV Mi Amigo opnieuw even heel kort uit de lucht. Maar daarna kon Ad Roberts toch nog aan het tweede deel van zijn ‘Tussen Keuken en Kombuis’ beginnen. (TvH)


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

6 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
20 april 2021 - 17:47 17:47

Ik heb onlangs contact gemaakt met Radio Caroline om mee te delen hoe de ontvangst hier in België Kortrijk was.
Het volgende antwoord kreeg ik terug van een zekere Alan.

Yes, we are running 1kw from Orfordness, using 1/4 wave vertical base insulated antenna. We hope to be able to increase power later this year and our licence application is currently with OFCOM for approval.

Dus het vermogen is volgens mij niet verhoogd.

jaques
jaques
21 april 2021 - 18:43 18:43
Antwoord aan  Ricky

Alan Beech zal die persoon zijn denk ik Ricky.

Ricky
Ricky
21 april 2021 - 19:42 19:42
Antwoord aan  jaques

Jaques,
Het zou kunnen wat u zegt, dat het Alan Beech is.
Maar er staat enkel Alan..

Joop Van Hoop
Joop Van Hoop
20 april 2021 - 13:18 13:18

Het mooie aan het verhaal is dat Caroline er tot vandaag nog onaangetast is. Overigens is na het overschakelen naar een andere zendmast met beter rendement het ontvangst op 648 KHz in het Aalsterse gevoelig verbeterd. Het is me niet meteen duidelijk of ze uiteindelijk ook het zendvermogen hebben opgekrikt van 1 KW naar 2 KW ?

Jan D.M.
Jan D.M.
20 april 2021 - 17:31 17:31
Antwoord aan  Joop Van Hoop

Vooral in de wagen goede ontvangst in regio Aalst-Zottegem

Revenge85
Revenge85
20 april 2021 - 07:40 07:40

Goeie herinneringen aan deze periode in het voorjaar en zomer van Caroline in 1979 , programmering klinkt als een klok, waar blijf de tijd

Don`t copy text!
6
0
Deel hier gerust uw gedachtenx