RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 2 mei… 1971 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

 Zo smaakte de Sangria 50 jaar geleden 

De meeste programma’s die bij de zeezender Radio Veronica op de 192 en later de 538 meter in de middengolf werden uitgezonden waren op voorhand op band opgenomen. Met de bevoorradingsboot Ger Anna werden de tapes, verpakt in grote plastic vaten om ze te beschermen tegen het zeewater, één of twee keer per week overgebracht naar het zendschip dat voor de kust van de Nederlandse badplaats Scheveningen lag. Vaak ging er met de Ger Anna ook een nieuwe bemanning, voedsel, drinkwater of dieselolie mee. 

Er was echter één programma dat heel regelmatig live vanaf het schip kwam; ‘Sangria’, op de zondagmiddag. De show werd door het boordteam gemaakt, of door medewerkers vanuit Hilversum, zoals een Rob Out of Lex Harding. Op 2 mei 1971 werd het programma gepresenteerd door deze laatste én Chiel Montagne. Kennelijk hadden we in 1971 te maken met een droog voorjaar, want de uitzending begon met een spot die waarschuwde voor het gevaar van bosbrand door de aanhoudende droogte. 

In ‘Sangria’ werden ook tien prijswinnaars bekend gemaakt van de ‘US Time Corporation’-prijsvraag waarmee Timex-horloges te winnen waren. Verder was er iets met een vliegtuigje dat met een ‘sleep’ richting Scheveningen zou vliegen en waren er sportuitslagen, net als een promospot voor de Veronica Rally Sport Stichting. In de nacht van 14 op 15 mei kon je voor 25 gulden deelnemen aan een rally, waarvan de opbrengst was bestemd voor het Nederlandse reddingswezen.

Het eerste deel van deze uitzending werd gepresenteerd door Lex Harding. Om 13:45 uur nam zijn collega Chiel Montagne het van hem over. (TvH)

° Foto bovenaan: Till& Chiel Montagne (HarryKnipschild.nl)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx