RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Het is vandaag 2 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Natte vinger-werk’ tijdens het tellen van 50 platen

Deze maand is het precies veertig jaar geleden dat de MV Mi Amigo is gezonken. Na een stilte van bijna een half jaar klonk er vanaf 15 april 1979 weer muziek op de 319 meter. Radio Caroline was terug, met overdag Nederlandstalige programma’s en in de avond en de nacht Engelstalige uitzendingen. 

Daar kwam tijdens een zware storm in de nacht van 19-20 maart 1980 een einde aan, het zendschip verdween onherroepelijk in de golven. De komende weken nemen wij u regelmatig mee terug naar de laatste dagen dat er programma’s vanaf de ‘Old Lady’, zoals het zendschip in de loop der jaren liederlijk omschreven was, in de lucht waren.

Op zondagmiddag werden bij Radio Caroline de meest populaire platen van de afgelopen week altijd keurig in de juiste volgorde gedraaid. Soms kwam daar een beetje natte vingerwerk aan te pas omdat men niet alle actuele gegevens vanaf land tijdig aan boord had gekregen. Dan was het de kunst om aan de hand van andere hitlijsten, de platen in de juiste richting te doen stijgen of dalen. 

Op zondag 2 maart 1980 zat Arie van Loon aan boord, onder de schuilnaam Hugo de Groot (foto bovenaan), en aan hem was het die middag de taak om de ‘Caroline Top 50’ te presenteren. Om twee uur is de hitlijst afgelopen en kon na het nieuws de band worden gestart van Piet de Prater die (volgens eigen zeggen) ‘vanuit Spanje’ een country-programma presenteerde. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx