RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 2 maart… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Mi Amigo mag niet in de lucht, maar Mi Amigo is in de lucht!’

Op zondagochtend tussen elf en twaalf uur kon je in 1975 bij Radio Mi Amigo luisteren naar de ‘Nederlandstalige Top’ 15 met Stan Haag. “En niet alleen de techniek is in handen van Bert Bennett, hij heeft ook nog de productie en hij heeft ook nog een vaderlijk overzicht op alle toestanden die in het komende uurtje gaan plaatsvinden”, aldus de presentator op 2 maart. 

In deze lijst, die overigens geheel reclamevrij was, konden vier nieuwe platen worden begroet. Wel was er ‘informatie’ te horen die werd gelezen in Joepie, Hit-o-rama, Pop Telescoop en de Gazet van Antwerpen. Dit natuurlijk allemaal om justitie zoveel mogelijk zand in de ogen te strooien en de adverteerders te beschermen.

Nadat de uitzending er op zat en het tijdsein van twaalf uur had geklonken, was er dit te horen op de 259 meter: “Geachte luisteraars, binnen enkele minuten zal Stan Haag een korte verklaring afleggen”, waarna het Mi Amigo-lied van Norbert werd gedraaid. Stan legde de korte verklaring af mede namens zijn collega’s.

“Mi Amigo mag niet in de lucht, maar Mi Amigo is in de lucht, ondanks alle tegenwerking willen wij trachten dit zo te houden”. Stan vervolgde zijn toespraak met: “Wij voelen ons geen misdadigers en wij voelen ons geen onderwereldfiguren die verboden dingen doen. Wij houden rekening met u en wij wensen niet behandeld te worden als mensen met een criminele inslag”. 

In de weken die volgden zou Stan elke zondagmiddag om twaalf uur de luisteraars toespreken in ‘De toespraak van Stan Haag’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx