RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 2 juni… 1995 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Zeezenders’ palmen Radio 2 in

Precies 25 jaar geleden kon je elke dinsdag- en vrijdagavond via Radio Veronica bij het Nederlandse Radio 2 luisteren naar ‘De geschiedenis van de zeezenders’ een programmaonderdeel tijdens ‘De avond van het sentiment’, en dat gedurende negen afleveringen.

Rob Stenders en Ad Bouman lieten veel opnames horen, afgewisseld met muziek uit de periode dat er zendschepen waren. Af en toe waren er ook studiogasten. Hans Knot en Jelle Boonstra waren de vaste leveranciers van geluidsfragmenten voor deze reeks. In de eerste aflevering waren de onderwerpen de opkomst van de zeezenders in Scandinavië (Radio Mercur), Radio Antwerpen (Uilenspiegel) CNBC, de start van Radio Caroline, en Radio Atlanta. (TvH)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx