RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 2 juli… 1979 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De eerste lunch van en met Wim op zee

Radio Mi Amigo had op 1 juli via de 272 meter haar comeback gemaakt vanaf het nieuwe zendschip de MS Magdalena. Er was echter één probleem, de dj-ploeg uit 1978 met mensen Rob Hudson, Johan Visser en Herman de Graaf zat op de MV Mi Amigo bij Radio Caroline, waar ook ‘luistercijferkanon’ Marc Jacobs kon worden ingezet met ‘Baken 16’.

Bij Radio Mi Amigo moesten de luisteraars het doen met Wim de Groot. Laten we duidelijk zijn, er is helemaal niets ten nadele van Wim en de andere bemanningsleden van de MS Magdalena (foto bovenaan), want ze deden allemaal hun uiterste best om er iets leuks van te maken. Maar als je nog nooit eerder programma’s vanaf een zendschip hebt gemaakt dan moet je er een beetje inkomen en ervaring opbouwen, en zoiets kost tijd.

Radio Caroline had het voordeel dat ze een volledig ervaren ploeg aan boord hadden zitten. Mi Amigo bestond enkel uit nieuwkomers. Eén van was dus Wim de Groot en hem konden we horen op maandag 2 juli 1979 in het nieuwe tussen de middagprogramma ´Lunch op zee´. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx