RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 2 juli… 1979 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het was nog even wennen voor Wim

Radio Mi Amigo had op 1 juli via de 272 meter een comeback gemaakt vanaf het nieuwe zendschip de MS Magdalena. Er was echter één majeur probleem, de dj-ploeg uit 1978 met mensen als Marc Jacobs, Rob Hudson, Johan Visser en Herman de Graaf zat inmiddels op de MV Mi Amigo bij Radio Caroline.

Waar Radio Caroline tussen de middag haar ‘luistercijferkanon’ Marc Jacobs kon inzetten met ‘Baken 16’, moesten de luisteraars van Radio Mi Amigo het doen met Wim de Groot (foto bovenaan). Laten we duidelijk zijn, er sprak helemaal niets ten nadele van Wim en de andere bemanningsleden van de MS Magdalena, want ze deden allemaal hun uiterste best om er iets leuks van te maken. Maar als je nog nooit eerder programma’s vanaf een zendschip hebt gemaakt dan moet je er een beetje inkomen en ervaring opbouwen, en zoiets kost tijd. Radio Caroline had het voordeel dat ze een volledig ervaren ploeg aan boord hadden zitten. 

Eén van die nieuwkomers bij Mi Amigo 272 was dus Wim de Groot, en hem konden de luisteraars aan het werk horen op maandag 2 juli 1979 tijdens een programma met de vertrouwde naam ‘Stuurboord’. “De tijd is twaalf over vier, welkom. Als je er net bij bent. Ik ben blij dat je luistert op de 272 meter middengolf, wat overeenkomt met 1100 kHz. Want dit is de Benelux radio, dit is radio (dan volgde een korte stilte en gekuch) juist. Zo dit is Mi Amigo hoor. Dat is het enige wat ik even kwijt wilde.”

Het was duidelijk nog even wennen voor Wim de Groot aan het begin van de uitzending op de tweede uitzenddag van een herboren Radio Mi Amigo. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx