RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 2 juli… 1979 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

Nieuwkomer Wim de Groot ‘Luncht op zee’

Gisteren – 1 juli 1979 – was Radio Mi Amigo officieel aan een verassende tweede leven begonnen. Er was de dagen voordien uitvoerig getest op de 272 meter, er was een uitgebreid persbericht (mét foto’s) naar kranten, bladen en andere magazines gestuurd, zodat iedereen in de Lage Landen vrij aardig op de hoogte was.

Maar al na één dag werd duidelijk dat behalve de naam en de jingles, ‘editie 2’ van Mi Amigo, eigenlijk veel minder met ‘editie 1’ te maken had dan men wilde laten uitschijnen. Vanaf het nieuwe zendschip, de MS Magdalena, was immers geen enkele van de vertrouwde stemmen uit het verleden te horen.

De ploeg die in oktober 1978 noodgedwongen afscheid had moeten nemen (toen het station uit de lucht moest met zware technische problemen), en waartoe mensen als Marc Jacobs, Rob Hudson, Johan Visser en Herman de Graaf behoorden, zaten allemaal op de MV Mi Amigo om programma’s te maken voor Radio Caroline. 

Daardoor moest het nieuwe Mi Amigo het vooral doen met veel nieuwe en onervaren medewerkers. Eén van hen was Wim de Groot. Op maandag 2 juli 1979 presenteerde hij tussen de middag ´Lunch op zee´. (TvH)


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx