RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 2 februari… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Als er van alles te kort is, is er gelukkig nog altijd Stevie 

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline, zoals het begin 1980 vanaf de MV Mi Amigo klonk, werden er deels aan land opgenomen bandjes uitgezonden, en deels kwamen er live programma’s vanaf het zendschip. Nu kon het gebeuren dat door slecht weer, een niet goed functionerende organisatie aan land, of door toedoen van justitie een bevoorrading niet tijdig uitgevoerd kon worden.

De bemanning had bijgevolg af toe te kampen met te weinig voedsel, olie, personeel, of bandjes. Zo waren er begin februari 1980 alleen nog maar oude programma-opnames aan boord, dus moest er extra live worden uitgezonden. Maar er was ook nog eens een gebrek aan Nederlandstalige dj’s. Dan waren de Engelse collega’s zo vriendelijk om bij te springen. 

Vooral Stuart Russell hielp graag mee. Voor hem was het geen probleem om in het Nederlands, dat hij aan boord had geleerd, te presenteren. Maar de man was net vertrokken, dus werd Stevie Gordon (foto bovenaan) gevraagd om in te vallen. Maar hij sprak niet zo goed Nederlands als Stuart. Hij probeerde het wel, maar gaf er toch de voorkeur aan om in het Engels te presenteren. 

Peter de Vries die bij hem in de studio was, vertaalde af en toe wat naar het Nederlands. Daarbij werd ook wat reclame gemaakt voor ‘The Personal Top 30’ die Stevie elke avond van acht tot elf uur Engelse tijd presenteerde. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx