RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 2 februari… 1980 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Hello sailors it’s Stevie’

Bij het Nederlandstalige Radio Caroline, zoals het begin 1980 vanaf de MV Mi Amigo klonk, werden er deels aan land opgenomen bandjes uitgezonden en deels werden er live programma’s vanaf de MV Mi Amigo gepresenteerd. Nu kon het gebeuren dat door slecht weer, een niet goed functionerende organisatie aan land of door toedoen van justitie een bevoorrading niet tijdig uitgevoerd kon worden. Gevolg: soms was er te weinig voedsel, olie, personeel, of bandjes aan boord van het zendschip. 

Zo waren er begin februari 1980 alleen nog maar oude tapes aan boord, dus moest er extra live worden uitgezonden. Helaas waren er op dat moment onvoldoende Nederlandstalige dj’s aan boord. Gelukkig waren de Engelse collega’s van Caroline zo vriendelijk om hun collega’s te helpen. Vooral Stuart Russell sprong graag in de bres. Voor hem was het geen probleem om dat in het Nederlands te doen. De taal had hij aan boord geleerd. Maar… ook Stuart was net met vakantie vertrokken en daarom had hij zijn collega Stevie Gordon (foto bovenaan) gevraagd om in te vallen. 

Helaas sprak die niet zo goed Nederlands als Stuart. Hij probeerde het wel, maar gaf er toch de voorkeur aan om in het Engels te presenteren. Peter de Vries die bij hem in de studio was, vertaalde af en toe wat naar het Nederlands, en probeerde ook om zijn Engelse collega ‘een mooie gouwe ouwe’ te laten zeggen, maar daar waagde de Engelsman zich toch maar niet aan. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx