RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 2 december… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Tim Ridder is dood en begraven’

Bart van Leeuwen, ooit begonnen in 1973 bij de zeezender Radio Veronica was bij Radio Mi Amigo voor het eerst te horen begin 1976, onder de schuilnaam Tim Ridder. Hij zat toen live aan boord van de MV Mi Amigo om er de nieuwsdienst op te zetten en programma´s te presenteren. 

Omdat iedereen vanaf het eerste moment hoorde en in de gaten had dat Tim en Bart één en dezelfde persoon waren – zijn typische stem en stijl kon hij immers niet wegstoppen – liet hij deze ´vermomming´ per 1 april 1976 achterwege toen Mi Amigo als 1 april-grap een dag lang uitzond onder de naam Radio Veronica. De terugkeer van Veronica vanaf de Noordzee. Daarbij zei Bart toen: “Tim Ridder is dood en begraven”. 

In de zomer van 1976 stond Bart samen met Marc Jacobs aan de wieg van het zo populaire middagprogramma ‘Baken 16’. Waarna hij niet meer zou terugkeren naar het zendschip maar wel zijn shows ging opnemen in Playa de Aro. Zo konden we Bart in de middag van 2 december 1976 horen tijdens ´De Bart van Leeuwen-show´, een uitzending met vooral nieuwe platen. 

° Foto bovenaan: Maurice Bokkebroek, Bart van Leeuwen en Peter van Dam (zittend)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx