RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 2 augustus… 1974 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Nog maar één maand en dan is het afgelopen

Op 2 augustus 1974 presenteerde Lex Harding (foto bovenaan) vanuit ‘Veronica Studio 34’ weer een aflevering van de ‘Lexjo’. Hij liet nieuwe platen horen die in de afgelopen twee weken waren verschenen. De techniek was in handen van Atze Veenstra en Ruud Westbroek. In de week ervoor was er geen reguliere aflevering van het programma geweest omdat Radio Veronica toen de ‘Top 1000’ uitzond. 

Ook nu weer werd er een oproep gedaan om lid te worden van de Veronica Omroep Organisatie. Een eerdere aanvraag van de V.O.O. voor zendtijd als aspirantomroep binnen het publieke bestel was afgewezen op grond van het ‘geringe aantal leden’. Daarom werden luisteraars nog eens opgeroepen om tien gulden te storten op giro 24 00 24, waarna ze lid werden. 

Die oproep is ook hard nodig want de dagen van de zeezenders voor de Nederlandse kust waren geteld, nog slechts één maand en dan zou alles voorbij zijn. Per 1 september trad ook in Nederland het Europese radioverdrag van Straatsburg in werking dat iedere vorm van medewerking aan offshore radio verbood. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx